(ФОТО) Боја и јајца за Агенцијата за медиуми

by Фокус

Откако ја поздравија директорката на Театар Комедија, Јелена Жугиќ, демонстрантите од Шарената револуција се упатија кон Собранието, кое ќе биде нивна крајна дестинација. Кога поминуваа пред Агенцијата за медиуми, повторно ја обоија и ја гаѓаа со јајца.

На чело на колоната е транспарент на која пишува „Мафија на робија“, а граѓаните кои протестираат бараат укинување на аболицијата. ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ пак, пред еден час изгласаа само селективно укинување на аболицијата, односно да биде укината само за оние што ќе си побараат.

13275716_10209848744440453_992621171_n 13219555_10209848741280374_980454954_n