Црвенковски го распна СДСМ, зошто Пендаровски да не го воскресне?

by Фокус 19:15
19:15

Пендаровски е новата природна обединувачка фигура на СДСМ и опозицијата.

Тој не мора да биде партиски претседател, но е политички авторитет пар екселанс за обединување, не само на СДСМ, туку на едно пошироко опозициско движење за слобода, правда и демократија зад кое би застанале граѓаните што гласаа за него.

- Advertisements -

Зошто, на пример, СДСМ, заедно со своите коалициски партнери, во догледно време не би излегол со влада во сенка, или влада од асфалт, ако долго остане надвор од Парламентот, чиј премиер би бил токму Стево Пендаровски?

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”