Партијата на власт со свои кадри во Штипскиот клинички центар

by Фокус 19:37
19:37

Дали здравствените реформи на владејачката партија во последните осум години, на „дело“ можат да се забележат во Штипската клиничка болница, во која годишно се лекуваат околу 150 илјади пациенти?

Дел од лекарите и опозиционерите тврдат дека веќе неколку години болницата е во финансиски колапс, со огромни долгови, без основни материјали и апарати за работа, со куп партиски вработувања и со пациенти кои кога ќе влезат внатре, единствено ги води мотото – кој преживее, ќе раскажува!

- Advertisements -

Пишува:
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 957 од неделникот “Фокус”.