Нема корист од чист воздух − ни сликање, ни тендер, ни профит

by Фокус 13:59
13:59

Последните три години во Македонија, метрополата стана неславен рекордер, „најзагаден град во светот“.

Загадувањето на воздухот со прав и цврсти честички се искачи за 14 пати повеќе од дозволеното ниво, кое изнесува 35 микрограми.

- Advertisements -

Додека граѓаните водат битка со загадениот воздух, властите воопшто не реагираат. Ниту препораки, ниту апели можат да се слушнат од надлежните институции, Градот Скопје и Министерството за животна средина, кои чекаат да заврне дожд, за да ги измие од одговорноста!

Пишува:
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 949 од неделникот “Фокус”.