Интервју: Јасна Котеска

by Фокус 23:24
23:24

„За нас сега е најдобро ако ја оставиме оваа античка нарација да се изживее, ќе ја тераат будалите, што ќе ја тераат, како кога државата одлежува сипаници.

Но, потоа, кога ќе помине колективното лудило и кловновството на владините слуги, тогаш историчарите повторно ќе се вратат во својата регуларна функција, ќе започнат одново да ги истражуваат историските документи и ќе филтрираат што е лага, а што е факт…“, вели професорката  Јасна Котеска, според која, „во моментов, Македонија е заложник на сите свои минати влади, не многу поразлична од отоманската, ниту од комунистичката Македонија“!

- Advertisements -

Разговараше:
Синиша СТАНКОВИЌ

Целото интервју може да го прочитате во бројот 949 од неделникот “Фокус”.