Ќотекот излегол од рајот, па се вдомил во затворите и во полициските станици!

by Фокус 20:35
20:35

Поминаа три години од убиството на 22-годишниот Мартин Нешкоски.

Грозоморниот чин, како што милува да каже МВР, се расчисти, се најде извршителот и се казни со 14-годишна робија. Но, сепак, се чини дека правдата сѐ уште не е задоволена.

- Advertisements -

Примери за полициска бруталност има многу, но не и за нивни институционални завршници. „Фокус“ пренесува сведоштва за тоа дека се тепа и во затворите и во полициските станици, но правдата, по сè изгледа, се дели само на улица.

А, таму, пак, загинаа Мартин Нешкоски, Трајан Беќиров…

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”