ДПА не е под истрага, се проверуваат функционери на ДУИ!

by Фокус 20:40
20:40

Политичките партии знаат да ги вклучат институциите на системот кога ја бараат правдата и го штитат угледот од нападите на конкурентите.

Искуството, практиката и конкретните примери покажуваат дека, без разлика дали станува збор за судството како независна власт или за други самостојни органи, тие применуваат различни стандарди и критериуми.

- Advertisements -

Зависно од улогите на власта и опозицијата.

Покрај судските пресметки, ДУИ и ДПА пред изборите ги анимираа Антикорупциската комисија и Јавното обвинителство за да ги испитуваат партиските функционери кои го прекршиле законот.

Каков е епилогот од тоа?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”