Диктатура со пречки во развојот!

by Фокус 19:51
19:51

Наскоро и мои студенти, освен што седнаа на директорски фотелји, ќе седнат и во Парламентот и ќе решаваат за мојата и за вашата иднина. Тој концепт за нивни опстанок не го научија ниту во училишните, ниту во студентските клупи, туку во кулоарите на институциите и министерствата, по партиските кружоци и ограноци, и тоа многу побрзо и поефикасно од сите лекции на училиште. Целиот образовен систем кај нас постои за џабе и може слободно да се укине. Зашто кај нас „преродбата“ ја креира една фамилија, чии дупки во образованието се одлично пополнети со кеш и д(ж)иво месо.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”