Фантомите ја победија демократијата!

by Фокус 19:52
19:52

Ниту една институција во државата не е надлежна да реагира доколку во избирачкиот список е заведено дека во еден стан на улицата Киро Крстевски-Платник живеат семејството Терпо, заедно со семејството Бандили, па тука се наоѓа и фамилијата Василовски, и по некој самец… Никому не му е чудно што на улицата Франклин Рузвелт во еден стан сложно живеат семејствата Абидини, Јагџи, Ќуфта и Оскачак? Секое семејство со по 3-4 члена? Законот можеби не ограничува колку лица можат да живеат на една адреса, но овде не станува збор за тоа колку лица живеат, туку колку лица не живеат, а, сепак, гласаат?

Пишува
Мери ЈОРДАНОВСКА

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”