Децата на комунизмот подобро го бранеа режимот на Груевски

by Фокус 19:30
19:30

Како што во Србија по 5 октомври, 2000-та, интелектуалните труби на Милошевиќ станаа гласноговорници на националистот Коштуница, така и кај нас некои политички камелеони почнаа да се насладуваат од преродбата – 2006-та.

Но, се чини дека професорите, дипломатите, политичките аналитичари произлезени од шинелот на Глигоров кои застанаа зад режимот на Груевски 2006-та, беа подобри бранители на преродбата од денешните државни интелектуалци, нови ТВ-егзекутори на опозицијата, радикални јаничари и дежурни медиумски шампиони на популизмот на ДПМНЕ!

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”