Дали Ставриќ ѝ забоде в очи на власта?

by Фокус 19:15
19:15

Според нашите информации, станува збор за 60-годишниот Л.К. од Прилеп. Тие се сретнале во кафуле на автобуската станица, бидејќи, како што тврдат нашите извори, пациентот допатувал со воз. Тие, исто така, објаснуваат дека доктор Ставриќ и пациентот се запознале неодамна.

Меѓутоа, се поставува прашањето: како очниот хирург можел да посредува за инвалидска пензија кога не член на ниту една од комисиите и кога веќе три месеци работи во приватна поликлиника?

- Advertisements -

Ако Ставриќ посредувал, зошто тогаш никој не го бара лекарот од комисијата, преку кој наводно требало да се заврши работата!?

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”