Дали некогаш Бранко ќе се врати во политиката?

by Фокус 19:45
19:45

Со повлекувањето од челното место од СДСМ, довчерашниот лидер Црвенковски се повлече и од политиката и од јавноста.

Барем досега, тој на ниту еден начин не се меша во партиските случувања, па се поставува прашањето дали тоа значи дека тој дефинитивно решил да замине во политичка пензија, како многумина моќни и влијателни политички фигури кои времето и новите лица ги прегазија?

- Advertisements -

Или, пак, по примерот на некои други политичари еден ден повторно ќе се врати во партијата или во политиката?

Како и да е, внатрешните реформи во големите партии резултираа со смена на генерации на политичката сцена!

Пишува:
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во новогодишниот двоброј 951/952 од неделникот “Фокус”.