Интервју: Сашо Тасевски, актер и писател

by Фокус 19:42
19:42

Сашо Тасевски е еден од ретките уметници кои се дрзнаа критички да ги опсервираат случувањата во државава.

Тој е убеден дека како уметник тоа му е задача и поради тоа често си создавал непријатели.

- Advertisements -

Во интервјуто зборува за своите политички видувања, за тоа како ја губиме Македонија, за разочарувањето од менторот Љубиша Георгиевски, за уметниците во наводници и за состојбите во театарот, кој, според него, е далеку од театарската Лига на шампиони.

Тасевски, меѓу другото, одржува стендап-комедии, пишува романи…

Разговараше:
Владо АПОСТОЛОВ

Целото интервју може да го прочитате во новогодишниот двоброј 951/952 од неделникот “Фокус”.