„Билдање“ на умот

by Фокус 18:50
18:50

Физичката активност, комплементирана со интелектуалната, станува голем предизвик за многу млади луѓе денес. Ова е 21 век, но физичката и духовната хармонија ни е исто потребна како и во антиката. Оставени да се справуваме со сиромаштијата – и физичка и духовна, со секојдневниот мамурлак, горчливата уста, пцостите, самосожалувањата, ништо нема да смениме – ако најпрвин не се смениме себеси.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”