Амбасадори бизнисмени и пејачи

by Фокус 20:10
20:10

Дипломатската мрежа ја сочинуваат квалитетни кадри, но се среќаваат и голем број спорни примери. Некои од старите и од новите амбасадори се поврзани со партија или со функционер од власта, додека други имаат образование или искуство од сосема друго научно и професионално подрачје. Трети, пак, заминаа на должност откако ги бранеа владините политики на јавна сцена!

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.