Портрет: Мендух Тачи

by Фокус 20:13
20:13

Мендух е редок дух на македонската политичка сцена кој експлозивно и брзо се вљубува во своите партнери, но уште побрзо и подраматично се одљубува. Тој е жив вулкан. Не може да се контролира кога ќе падне во политичка севда. Фрла лава насекаде и истура пепел. Занесен во својата нова улога, соголувајќи се до гола кожа на политичката шипка пред својот партнер, Тачи неуморно танцува не водејќи сметка за резилот кога еден ден пак ќе го напушти. А нема дилема дека ќе го напушти!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.