2014 година на прагот – „Скопје 2014“ пред падот!

by Фокус 11:47
11:47

Луксузниот белег на оваа власт, официјално вреден 207 милиони евра (неофицијално, двојно повеќе), всушност е белег на преплатеност, скандали, таинственост, спорни (не)јавни набавки и на огромни сомнежи за злоупотреба на буџетските пари, сето тоа направено и стокмено на перфиден и суптилен начин, што човек просто може да им позавиди.

„Фокус“ во ова досие за барокните споменици, згради и фасади опфаќа само дел од она што со години ни се случува пред очи, а ниту една надлежна институција досега не се осмелила да рече: „Луѓе, некој тука ни го оштетува буџетот, и тоа дебело!“

- Advertisements -

Пишуваат:
Мери ЈОРДАНОВСКА
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 947 од неделникот “Фокус”.