Финци спијат по трговски центри да се спасат од жешкото време

by fokus 11:40
11:40

Жешкото време прави проблем на повеќе земји низ светот, а во Шпанија и Португалија температурата веќе неколку дена е 40 степени.

Ваквите температури тешко им паднаа и на жителите на Финска, кои не се навикнати на толку жешко време. Повеќе од жителите на оваа земја немаат кима-уреди во своите домови и приморани се снаоѓаат, со цел да се заштитат од топлотниот бран.

- Advertisements -

К-Супермаркетот е едно од местата кое јавно ги повика жителите на оваа скандинавска држава да преспијат.

Поврзани новости