ЕСМ ќе и плаќа на Адора 390.000 евра годишно

by fokus

Премиерот Димитар Ковачевски на вечерашната прес конференција соопшти дека според договорот за закуп за топланите, ЕСМ ќе и плаќа 390.000 евра годишно на Адора, која е сопственик на топланите.

-Договорот е направен помеѓу ЕСМ, компанија определена од Владата да управува со затоплувањето. Условите за договорот меѓу Адора, која е сопственик на топланите и ЕСМ, ги опредеделува Регулаторната комисијата. Како што слушнав, станува збор за 390.000 евра годишно кои како закуп ќе ги плаќа ЕСМ.
Ќе се прават и дополнителни анализи за целосно откупување на топланите, рече Ковачевски.

Поврзани новости