ДСД: Вмровците со лажни слики не можат да го сокријат хаосот што 11 години го правеа во студентските домови

by Fokus

„Очигледно Филип Ѓорѓиев заборава дека 11 години неговата партија го уништуваше стандардот на студентите, оставајќи ги студентските домови во мизерни услови; реагираа од Државниот студентски дом на прес-конферецијата на ВМРО-ДПМНЕ.

„Со лажни фотографии и обвинувања, ВМРО-ДПМНЕ не може да ја префрли одговорноста од своето владеење врз СДСМ, а студентите добро знаат кој е одговорен за актуелните состојби. Владата предводена од СДСМ издвои 660 милиони денари за подобрување на стандардот на студентите, а проектите како младинската гаранција ќе отворат перспективи за младите во земјата – се наведува во соопштението од Државниот студентски дом.

 

 

Поврзани новости