ДС: Граѓаните и институциите да соработуваат со СЈО

by Фокус 12:57
12:57

Демократскиот сојуз бара од граѓаните и државни институции да соработуваат со Специјалното јавно обвинителство за да се надмине политичката криза и да се утврди одговорноста за нејзините креатори.

– Криминалот не е вредносна категорија туку зло кое ги разорува институциите и со кое мораме да се справиме на ефикасен начин, се вели во денешното соопштение од ДС.

Поврзани новости