ДПА: Поради ДУИ, Албанците треба да се соочат со српски полицајци и дипломати!

by Фокус

Опозициската ДПА остро ја критикува владејачката ДУИ затоа што владата во која учествува вчера се договори со Србија за отворање на заеднички амбасади, со цел заштеда на средства.

– На денот кога албанската држава го отвори своето прво заедничко дипломатско претставништво со Косово, и владата на Македонија потпишаа сличен договор, но со Србија. Како резултат на потчинетата политика на ДУИ во владата, Албанците од Македонија, освен што се соочуваат со Србите по улиците, каде српските полицајци патролираат како резултат на уште еден договор што беше потпишан од страна на оваа влада, сега ќе мора да се соочат со нив и во дипломатските претставништва – рече Садије Иљази од ДПА.

Поврзани новости