ДПА допрва ќе пресече дали ќе го напушти собранието

by Фокус

Иако сме многу блиску до одлуката да не се враќаме во Парламентот, ќе ни биде потребно дополнително време за внатрепартиски консултации и консултации со меѓународниот фактор, пред да донесеме конечна одлука.

Ова го изјави лидерот на ДПА по вчерашната седница на партиското централно претседателство, посветено на собранискиот инциндент, во чии рамки физички се пресметаа пратеници на двете најголеми албански партии.

Според Тачи, вината за тоа е целосно кај ДУИ.

– Речникот и пцостите на пратениците на ДУИ немаат ништо заедничко со албанската традиција и култура. Кога некој нормален човек така без повод ќе биде навредуван и пцуен, ќе реагира како што реагираа нашите пратеници – истакна тој.

Поврзани новости