Долгот за старата еврообврзница е исплатен со новото задолжување

by Фокус
Исплатени се 150 милиони евра за еврообврзницата издадена во 2005 година, информираа од Министерството за финансии.
По основ на камати од почетокот на отплатата до денеска се исплатени 69,375 милиони евра, или вкупно заедно со главнината 219 милиони евра.

Поврзани новости