Дојави за бомби во основни училишта во Белград и во Крагуевац

by Fokus

Неколку основни училишта низ Србија утрово добиле дојави за бомби.

Како што пренесува Нова.рс, едно од нив е и ОУ „Бранко Радичевиќ“ во Нов Белград. Во тек е увидот во училиштето, по што ќе се знае дали учениците ќе влезат во училниците.

Извештај стигнал и во основното училиште „Лаза Костиќ“ во Нов Белград.

Како што јавуваат белградските медиуми, од утринава пристигнале пријави и на адресите на неколку училишта во Раковица, меѓу кои е и основното училиште „Бранко Ќопиќ“ во Видиковац.

Според извештаите, пријавите биле примени по електронска пошта, а родителите биле известени да не ги носат децата додека не се утврди дека е безбедно.

Освен во ова основно училиште, пријави за бомби пристигнале и на адресите на ОУ „Милош Црњански“ во Баново Брдо, ОУ „Гаврило Принцип“ во Земун, ОУ „Филип Кљајиќ Фиќа“ во Баново Брдо, како и ОУ „Бановиќ Страхиња“ во Вождовац.

И две основни училишта во Крагуевац утринава добиле пријави за бомби.

Полицијата ги евакуирала и тие објекти, каде во тек е контрадиверзантски увид, јавува Ucentar.rs.

Станува збор за основните училишта „Станислав Сремчевиќ“ и „Свети Сава“.

Поврзани новости