До 10 часот гласале над 9 отсто од гласачите

by fokus 12:29
12:29

До 10 часот излегле да гласаат околу 9,49 отсто од граѓаните кои се регистрирани во Избирачкиот список на предвремените парламентарни избори во Македонија, објави Државната изборна комисија на првата прес-конференција

По изборните единици излезноста до 10 часот е следната: ИЕ1 – 11, 05 отсто, ИЕ 2 – 9,70 проценти, ИЕ 3  – 11, 36 отсто, ИЕ 4  – 11, 24 проценти, ИЕ 5 – 9, 05 отсто, ИЕ – 6, 10проценти

- Advertisements -

Претседателот на ДИК, Александар Чичаковски, рече дека неколку граѓани поднеле до ДИК приговор за повреда на избирачко право, а комисијата има рок од четири часа да одлучи по пријавите на овие избирачи. За дијаспората, како и за гласањето на болните, тој изјави дека податоците се уште се проверуваат.

Поврзани новости