ДИК: Од 85 отсто обработени гласови излезноста е 36 отсто, а 91 отсто се „за“

by fokus

На последната пресс конференција, ДИК соопшти дека обработени се повеќе од 85 отсто од гласовите и излезноста изнесува 36,11 отсто.

-Обработтени со 3.011 избирачи места, излезноста е 36,11 отсто.
91 отсто се за, 5 отсто се против. Тоа се првични неофицијални резулати, но обработени се висок процент од избирачките места. Во многу краток рок ќе бидат обработени сите гласови. Можам да кажам дека спроведовме добро организиран процес и граѓаните можеа да го искористат свое граѓанско право. Имаше минорен број на инциденти, рече претседателот на ДИК.

Поврзани новости