ДИК: На гласање излегле 661.393 граѓани, а 91,48% гласале ЗА

by fokus

До овој момент во Државната иозборна комисија се обработени 98,61% од гласовите од вчерашниот референдум, при што е утврдено дека ЗА гласале 91,48% од граѓаните кои излегле на гласање, а ПРОТИВ биле 5,64% од гласачите.

Или во бројки на прашањето: Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?, ЗА одговориле 605,016 граѓани, а ПРОТИВ 37.312 гласачи.

На референдумот вкупно гласале 661.393 граѓани, или 36,87 %.

Поврзани новости