ДИК: 2,45 отсто излезност до 9 часот

by fokus

Сите 3.480 гласачки места навреме се отворени и за првите 2,5 часа од гласањето на референдумот не се регистррирани неправилности. До 9 часот, според податоците од 71 отсто од гласачките места, процентот на излезност е 2,45%, изјави на денешната прва конференција за медиуми Љупка Гугучевска, портпаролакта на ДИК.

Во ДИК досега биле добиени 3 приговори за заштита на личното изборачко право и сите се прогласени за неосновани.

Поврзани новости