Дерковски: Имавме технички проблеми со веб страницата, се работи за виша сила

by fokus 18:47
18:47

Имавме одредени технички проблеми се работи за виша сила и ги надминавме тие проблеми, сега сајтот на ДИК работи, изјави денеска претседателот на Комисијата, Оливер Дерковски. Извештаите на претседателските канидатите за тоа колку пари потрошиле во кампањата не беа објавени на ДИК, бидејќи не функционираше веб страницата.

Антикорупциската комисија веќе ги објави на својот сајт извештаите на Стево Пендаровски и Блерим Река. Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека ивештајот го пратиле по пошта и има рок да патува три дена.

Поврзани новости