Денес се семоќни, а утре можеби ќе молат амнестија од Ѓорги Иванов!?

by Фокус 13:55
13:55

arhivaДел од текстот кој е објавен на трети јули 2009-та година во неделникот„Фокус“ во бројот 731

Корупцијата навистина одамна се роди, ама во континуитет и се препородува. И до сега се шушкаше кој од фамилијата е надлежен за струјата, кој ги држи градежните работи… Но, кога мислат дека само небото е лимит, кога меѓународните структури ќе добијат доволно „црно на бело“ за патот на парите, тогаш веќе може да се каже дека стасале до почетокот на крајот!

Пишувала
Јадранка КОСТОВА

 

Тендерите, сомнителните набавки, провизиите на оваа власт ќе бидат само уште една тема за чешање јазици. По правило, дури после нивниот пад, ќе се отворат случаи.

Ако Војо и Ламбе беа најпознатите скалпови со кои се перчеа Бранко, Хари и Бучко во битката против корупцијата (демек, еден директор на Фонд за здравство и еден директор на ЕСМ), тогаш Груевски ептен ги дигна стандардите ем нивото.

Со обвинение и пресуди со казни затвор од претходната влада, денес се еден премиер, Бучковски, директор на УЈП, Петра Митева, и панданот на Ламбе – Панде Лазаров.

Она што единствено ме скокотка како непознаница, е прашањето: кој од сегашните преродбеници ќе биде во денешната кожа на Бучко, кој ќе биде Петра, а кој ќе ја има среќата, а ла Заев, да биде амнестиран, ама сега од Ѓорѓи Иванов.

Во меѓувреме, кај да е, ќе ни пристигне некој Едвард Џозеф, колку да го забрза темпото на познатото драмско дејствие!

Поврзани новости