Демонстрантите тргнаа кон Влада: Доаѓаме по правдата!

by fokus

Огромен број на демонстранти во моментов се движат кон Владата на Република Македонија.

Шарената револуција вечерва најмасовно ќе застане во одбрана на Специјалното јавно обвинителство, за чија уставност и законистост Уставниот суд ексивира да расправа.

„Ние не простуваме! Ние не дозволуваме преговори за нашата иднина и иднината на нашите деца водени зад затворени врати! Лути сме и гневни на политичките елити што предолго нè држат во статус кво со неуспешни и нетранспарентни преговори без учество на граѓаните! Доста ни е од преговори во кои ние сме нем и пасивен набљудувач! – порачаа организаторите на протестот.

На патот кон Влада ечи „Бела чао”, а демонстрантите скандираат и „Шутка не ти бега Никола”

13487810_10207451722545629_2045040621_n13479813_10210109641922727_1405892069_n

13479477_10209757921369742_301111588_n (2)

Поврзани новости