Демонстрантите пред Влада, помалку полиција од претходните денови

by Фокус 19:45
19:45

Од Собранието праку плоштад Македонија граѓните кои протестираат се префрлија пред Владата на Република Македонија. Демонстрантите извикуваат „Нема правда, нема мир“, „Оставка“, „Робија“ и пеат „Затвор не ти бега, Никола“.

Она што се разликува од изминатите денови е дека пред оградата на Владата речиси и да нема ниту еден полицаец. Изминатите деновиве за време на протестите пред оградата имаше и цел кордон.

ppp

vlada2

Поврзани новости