Демонстрантите носат мозаик на злото со Груевски, Хитлер, Ахмети и Милошевиќ

by Фокус

Демонстрантите на протестот носат со себе професионално изработен мозаик на кој ги има ликовите на Никола Груевски, Али Ахмети, Слободан Милошевиќ, Хитлер. На мозаикот пишува: „Ова е мозаикот на злото“. Засега на протестите е мирно, има многу малолетни лица со транспаренти, но според атмосферата може да се забележи дека некој од организаторите им наложил протстите да поминат во мирна атмосфера.

grujo 2

Од најавените контрапротести пред Влада засега нема ништо.

 

Поврзани новости