Да им помогнеме на мигрантите, донирајте храна и обувки

by Фокус

Луѓето кои сакаат да им помогнат на мигрантите кои во голем број транзитираат низ нашава земја, собираат донации. Во моментов потребни се спакувани кроасани, пилешки паштети, енергетски колачиња, шишиња вода, спакуван леб со подолг рок на траење, обувки за пешачење, чорапи, фластери.

Пари може да се донираat на сметката број 210065044340153 НЛБ Тутунска банка, примач, НВО Легис, назнака, донација за хуманитарни. Оние што сакаат повеќе информации може да се приклучат на фејбук групата „Да помогнеме на азилантите во Македонија“

Поврзани новости