Борисов: Ја поддржуваме Македонија, но опстојуваме и на добрососедството

by Фокус

Ја поддржуваме интеграцијата на Македонија во ЕУ и НАТО, но Бугарија ќе продолжи да опстојува на неопходноста за потпишување договор за добрососедство, кој останува основен приоритет, порача бугарскиот премиер Бојко Борисов.

– Договорот не значи никакви дополнителни барања кон Македонија и оти ќе даде дополнителна правно-задолжителна сила на политичките договори постигнати со декларацијата на премиерите од 1999 година – изјави Борисов.

Поврзани новости