Бомбата на СДСМ го „урна“ сајтот на Основен суд Скопје 1

by Фокус

Сајтот на Основниот суд Скопје 1 попладнево е недостапен, откако опозицијата објави „бомба“ во која се слуша како луѓе од власта местеле кои да бидат избрани за судии и обвинители и како се нарачуваат пресуди.

Сајтовите на државните институции служат за нивна поголема транспарентност пред граѓаните, кои преку нив треба да имаат пристап до информации за нивната работа. На сајтот на Основниот суд Скопје 1 можеше да се види и кои судии работат таму.

Поврзани новости