Биљали: Настаните од 27 април не се тероризам

by Fokus 10:52
10:52

Политичкиот аналитичар и професор, Мерсел Биљали, во гостувањето во Студио 10 на ТВ 24 говореше за настаните од 27 април, 2017 година во Собранието.

Како што истакна тој, тие немили сцени не може да се класифицираат како тероризам, туку како преврат, обид за државен удар.

- Advertisements -

„Не можам да навлезам во причините зошто претседателот Пендаровски баш сега одговара на прашањата за таа тема. Според мене, иако не сум експерт на ова поле, тоа што се случи на 27-ми април е тешко да се квалификува како тероризам“, истакна Биљали.

Поврзани новости