Бетим од Сингелиќ, најмалото предвремено родено бебе со 700 грама

by Fokus

Родено во 5-ти месец од бременоста на Нуран, Бетим Себедини од Сингелиќ е најмалото предвреме родено бебе во Македонија, пренесува ТВ 21.

Тоа се родило со само 700 грама и 31 сантиметар висина, а причина за тоа се инфекциите.

Иако гинеколозите не биле оптимисти, Нуран се борела до крај, а сега бебето е во стабилна состојба со слаб имунитет.

Поврзани новости