Арбен Јашари од Алијанса е нов заменик-директор на БЈБ

by Фокус

Бирото за јавна безбедност доби нов заменик-директор.

На позицијата е назначен Арбер Јашари, кадар на Алијанса за Албанците.

Јашари, како што од МВР соопштиле за МИА, доаѓа од Центарот за обука на МВР.

Тој ќе го замени Ариф Асани од ДУИ, кој до вчера беше заменик-директор.

Јашари ќе му биде заменик на Сашо Тасевски, кој е директор на БЈБ од август 2018 година.

Поврзани новости