Антикорупциска крие со колкав имот заминале Мијалков, Јанкуловска и Јанакиевски

by Фокус 12:36
12:36

Антикорупциската комисија одбива да соопшти со колкав имот дошле, а со колкав имот си заминале од функцијата поранешните министри за транспорт и внатрешни работи, Миле Јанакиески и Гордана Јанкулоска, како и бившиот шеф на тајната полиција, Сашо Мијалков, објави Призма.

Комисијата ги смета за „личен податок“ прашањата за тоа со колкав имот функционерите доаѓаат на власт, а со колкав имот си одат, со што на јавноста ѝ е оневозможено да знае колкава промена на имотот настанала кај функционерите додека тие биле на власт.

- Advertisements -
Banner Renault 300x250

Антикорупциска образложила дека „именуваното лице повеќе не ја извршува спомнатата функција, односно истото нема својство на избрано/именувано лице, а бараните информации содржат лични податоци кои се заштитени со закон, па нивното откривање значи повреда на заштитата на личните податоци и навлегување во приватноста“.

Поврзани новости