Ангелов: Арсенал оружје е одземен од Гошинце

by Фокус

Лидерот на Достоинство, Стојаче Ангелов денеска изјави дека при нападот на полицијата кај караулата Гошинце украдено е оружје и муниција кои во иднина може да се искористат за псоериозни акции.

Според неговите информации во магацинот имало два пушкомитралеза, 40 автоматски пушки и сандаци со муниција. „Кој знаел за ова оружје, како се чувало само со четворца граничари, зошто било таму несоодветно складирано во таква барака, и на крајот, каде е сега оружјето и за што ќе се искористи?“ – праша Ангелов на денешната прес конференција.

Поврзани новости