Актерот Лазар Ристовски повика на митинг: Да ја оставиме суетата на страна, да мислиме на Србија!

by Fokus

Актерот Лазар Ристовски ги покани сите граѓани на Србија на митингот „Србија на надежта“ што ќе се одржи во петок на 26 мај.

– Ги поканувам сите граѓани на Србија на митингот „Србија на надежта“. Искрено ги поканувам оние што се собираат во петок. Србија не е само Белград, ова ќе биде собир на единство, не разделување, љубов, не омраза. Да ја оставиме суетата на страна, да мислиме на Србија – рече Ристовски.

Како што најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на 26 мај ќе се одржи митингот „Србија на надежта“, најголемиот досега одржан во Србија.

– Ги повикуваме сите граѓани на Србија да дојдат на најголемиот собир досега одржан во Србија на 26 мај, ден пред големите и важни одлуки за Србија. Ќе го одржиме пред Народното собрание или на Плоштадот на Републиката во Белград на 26-ти попладне. Ги повикуваме сите луѓе кои сакаат добро за Србија, кои сакаат да ја зачуваат Србија, да ја бранат од оние кои по секоја цена ќе ја урнат и уништат и на мирен, достоинствен, горд и демократски начин да покажат дека никој не може да ја одземе Србија, на своите граѓани. Да живее Србија, ќе се видиме на 26 мај на платото пред Народното собрание – рече Вучиќ.

Поврзани новости