Ахмети: ВМРО-ДПМНЕ мора да биде вклучена во решавање на спорот со името

by fokus

Опозицијата не смее да биде исклучена од процесот на донесување на клучните одлуки за иднината на земјата особено во однос на решението на спорот со името, рече лидерот на ДУИ, Али Ахмети, во интервју за Алсат.

-За да имаме прифатливо решение, сигурно дека треба да се согласи и опозицијата. Tреба да има политичка и национална согласност на заедниците, особено меѓу двете најголеми заедници, Македонците и Албанците. Има неколку моменти каде треба добро да се менаџираат и за да се внесе во овој процес и опозицијата, сигурно дека потребни се контакти, средби и со нив, средби и со другите државни институции, во оваа насока не може да се исклучи ниту господин Иванов, рече Ахмети.

Поврзани новости