Агенцијата СГС по трет пат ќе ги обезбедува средните училишта во Скопје

by fokus 11:23
11:23

Тендерот, Град Скопје со агенцијата СГС го склучила на пети септември, а вчера договорот беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки.

„Ангажирање на агенција за обезбедување на имоти и лица за унапредување на безбедноста и сигурноста на средните училишта“, се наведува во склучениот договор.

- Advertisements -

Оваа агенција немала конкуренција, па како едниствен понудувач на услуги победила на тендерот.

СГС веќе трета година ќе ги обезбедува средните училишта во главниот град, бидејќи и претходните две години ги доби тендерите. Минатата година, за иста сума од 227.000 евра ги обезбедуваа учениците, а претходната 2012 година, тендерот тежеше 190.000 евра.

Агенцијата СГС, годинава го добила и тендерот за обезбедување и на факултетите во кампусот на Универзитетеот Св.Кирил и Методиј. Оваа услуга е договорна на 77.000 евра, а агенцијата повторно била едниствениот учесник на тендерот.

Поврзани новости