Кој го сочинува Советот на јавни обвинители?

by Фокус 12:33
12:33

Petar Anevski   Dasmir Saiti

Петар Аневски, претседател     Дашмир Саити, член

Saso Vasilevski    Konstantin Kizov

 Сашо Василевски, член                         Константин Кизов, член

- Advertisements -

 

Olgica Jordanova    Momir Maricik

Олгица Јорданова, член                      Момир Маричиќ, член

Mile Mojsovski    Dilaver Bektesi

Миле Мојсовски, член                       Дилавер, Бектеши, член

Членови на Советот се и Драгољуб Цакиќ, Зоран Сулејманов, како и републичкиот јавен обвинител Мако Зврлевски.

Инаку, на сајтот на СЈО како претседател се уште фигурира Кизов, иако Аневски е избран за оваа функција уште во кон крајот на минатата 2014 година, што значи дека не е ажуриран.

Поврзани новости