Владата ќе разгледува до каде е имплементацијата на Рамковниот договор

На денешната владина седница, меѓу другото, ќе се разгледува и информација за статусот на реализација на Рамковниот договор.

Покрај тоа, од владата информираа дека ќе бидат презентирани информации за користењето и имплементацијата на фондовите на Европската Унија, како и прегледот за степенот на реализацијата на приоритетите на Република Македонија за влезот во НАТО.

На крајот, Владата на денешната седница ќе донесе и одлуки и за некои кадровски прашања.