(ВИДЕО) Тепачка меѓу македонските иселеници во Германија

На социјалните мрежи денеска „исплива“ видео снимка од прослава на нашите иселеници во Дортмунт, Германија која имала неславен крај, пишува ПлусИнфо. Снимката е објавена на Фејсбук страницата на МК Дијаспора Европа.

Забавата ја прекинале триесетина поднапиени и нервозни иселеници кои прво се скарале, па се истепале. Неколкумина иселеници кои не контактираа велат дека биле сведоци на настанот кој се случил лани на прослава на Велигден.

Според нивното тврдење, кавгата започнала кога одредена група „весели“ иселеници не му дозволувале на еден музикант да свири на нивната маса, по што започнала тепачка.

 

HUMOR: Од оро до тепачка …. Нашите во Европа 🙂

Posted by MK Dijaspora Europe on Среда, 11 Јануари 2017