Здружената албанска опозиција за Груби: Го злоупотребува стратешкото партнерство со САД!

by Fokus

Повторно да ја нагласиме нашата загриженост за неодамнешните случаи и случувања каде што корупцијата и конфликтот на интереси дишат слободно. Вреди да се спомене дека ние сме среќни со вакви проекти, кои требаше да почнат пред многу години, бидејќи не само што се важни за благосостојбата, туку се заслуга и потреба на граѓаните, но не можеме да молчиме кога во секој момент Артан Груби и ДУИ ја злоупотребуваат својата моќ, произведувајќи и прикривајќи нови корупциски скандали, само за да имаат корист од секоја страна, рекоа денеска од Здружената опозиција на албански политички партии.

„Во овој филм, како да не е доволен фактот што Артан Груби ја злоупотребува својата улога за да го персонализира успехот, како да не е доволен фактот што има конфликт на интереси среде проектот, со оглед на тоа што компаниите ЕУРОВИА и АК ИНВЕСТ се главните и најголемите донатори на ДУИ, дури и го злоупотребува присуството на амбасадорот за да прикрие вакви корупциски скандали. Народот чека одговори за ваквите случувања. Дали Артан Груби и кажал на американската амбасадорка Анџела Агелер дека го злоупотребува нејзиното присуство за да покрива нови скандали со партиски донатори на ДУИ? Колку милиони евра ќе се слеат на сметките на „Еуровиа“ и „Ак инвест“? Колку од тие средства ќе се слеат на сметката на ДУИ, а колку во џебовите на некои клиентелисти инсталирани околу Али Ахмети? Дали Артан Груби најде начин да заработи одредба и кога ќе биде во опозиција? Зошто Артан Груби одговорноста за личните гревови ја фрла врз американско-турската компанија „Бехтел и Енка“?“ потенцираа оттаму.

Рекоа дека „овие прашања најверојатно повторно ќе останат неодговорени, но можеме да констатираме дека ДУИ е дојдена до фаза кога веќе го злоупотребува стратешкото партнерство со САД за лични интереси на овој субјект и неговите функционери“.

Поврзани новости