Заменик министерот Ључи: Се додека Гаши, Ибрахими и Сали се на чело на Алтернатива, нема да бидам дел од партијата

by Fokus

Заменик министерот за култура, Даим Ључи, на својот фејсбук профил го обвини раководството на партијата на заминување од владејачката коалиција, Алтернатива, дека го бојкотирале во секоја негова иницијатива во текот на последните осум месеци и рече дека се додека Африм Гаши, Зеќирја Ибрахими и Беким Сали се на чело на Алтернатива тој нема да биде дел од партијата. „Не плачете како жени, кога не сте способни да заштитите како мажи“, напишал тој.

– Меѓудржавните договори што успеав да ги постигнам почнаа да им сметаат на некои поединци на Алтернатива, особено на лидерот на партијата Африм Гаши, поранешниот генерален секретар Баким Сали, кој на нивно бев игнориран, или поточно, беше бојкотирана секоја моја иницијатива, напиша меѓудругото заменик министерот Ључи.

Тој обвинува дека после Конгресот на партијата Алтернатива, иако имал политичка функција, бил единствениот функционер на партијата кој не бил член на Централното претседателство и дека бил отстранет од сите централни партиски форуми.

– Јавно изјавувам дека додека Африм Гаши, Зеќирја Ибрахими и Беким Сали се на чело на Алтернатива, јас ќе бидам надвор од сите партиски структури, стојам на иста политичка линија со пратеникот Скендер Реџепи-Зејди за Алтернатива и за ова немам никаква политичка и морална обврска да одговорам на желбата или на повикот на некои политички пропаднати поединци со задоволување на нивното его, а најмалку на кланот Африм Гаши.

Поврзани новости